Minä ja kuvantekeminen

Kuvantekeminen on itselleni yksi muoto ilmentää olemista ja elämää sekä löytää alati uutta. Maalaaminen on ilmaisun lisäksi näkemistä, kokemista ja merkityksellisen kuvittamista.

Maalaaminen on minulle paitsi ilmentämistä ja kuvantekemistä, niin se on myös tutkimusmatkaa omaan itseeni. Teosteni aiheet nousevat tai "tulevat nähdyiksi" sisältä päin, omasta kokemusmaailmastani, teemojen ollessa mielestäni yhtä lailla myös kollektiivisia. Työskentelen prosessimaisesti. Jokainen työ syntyy vaihe vaiheelta ja ilman ennakkosuunnittelua. Jossain kohdassa tekemistä kuvapinta saa sen muodon ja "hengen", mikä puhuttelee ja valikoituu aiheeksi. Maalaus etenee siitä käsin valmiiksi ja lopputulokseen vaikuttavat useat päälleekkäiset värikerrokset.

NÄYTTELYTOIMINTA

2020   Naisen nimeen, Taidekeskus Väinölä, Varkaus
                             Kirsi Ryynänen / Anne Melakari
2019   Näkökenttiä, Taidekeskus Väinölä, Varkaus
                             Kirsi Ryynänen / Tuula Koskela
2016   20 vuotta kuvissa kulkien, Jokigalleria, Joensuu
            Kynnyksellä, Taidekeskus Väinölä, Varkaus
                             Kirsi Ryynänen / Tuula Koskela
2014   Kaiken keskellä, Galleria Koppelo, Tampere
            Viisastenkivellä, Kiihtelysvaaran kirjasto
2013   Jotain pysyvää, Galleria Koppelo, Tampere
            Viisastenkivellä, Lieksan kirjasto
2012   Elämän viestejä, Galleria Pinna, Savonlinna
            Elämän viestejä, Galleria Helmi, Porvoo
            Karjalasta Kajahtaa, Tampereen Taidemessut
2010   Elämänvirran Pysäkeillä, Piitta Galleria, Kontiolahti
2010 - 2013   Vaihtuvat näyttelyt, Piitta Galleria, Kontiolahti

Maalausteni kaikupohja ja heijastuspinta ovat elämässä


Olen vapaa taiteilija. Aloitin maalaamisen v. 1996 harrastuksena Kontiolahden kansalaisopistossa. Sisälläni uinunut taiteilija heräsi tuolloin. Myöhemmin olen käynyt useita erilaisia kuvataidekursseja. Minulla on ollut omaa aktiivista näyttelytoimintaa ympäri Suomen vuodesta 2010 alkaen.

Pidin yksityistä Piitta Galleriaa Kontiolahden vanhassa pappilassa, asuessani siellä vuosina 2010 - 2013. Oman taiteellisen työskentelyn lisäksi järjestän erilaisia kuvataidekursseja. Olen valmistunut Vedic  Art opettajaksi v. 2007. Pitämäni kuvataideopetus on pitkälti luontaiseen luovaan prosessiin pohjautuvaa koulutusta.

Olen järjestänyt erilaisia opetuskokonaisuuksia niin yksityisille ihmisille kuin erilaisille yhteisöille. Oma maalaaminen on oleellinen osa opetustyötäni. Se antaa sille pohjan ja perustan.